CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 11, 2011

terase cam nk pengan tangan ngan......

aku nk kongsi cte teladan kat cni..hehehe

cte nie bukan nk kenekan org..tapi cte nie utk peringatan saje..coz ramai da xamik endah..ape2 pon..permodenan xley menghalalkan pe yang haram..heeeeeeeeeeeeee..peace kengkwn..

Antara Pegang Awek dan Pegang Anjing


LEMBU: Hai anjing, apa Khabar? Macam ada yang tak kena saja?

ANJING: Aku tengah tension nih. Mau je aku gigit manusia tadi.

LEMBU : eh? kenapa?

ANJING: aku lalu tepi dua orang manusia lelaki dan perempuan yang sedang berkepit. Tetiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata "hoi anjing, pergi jauh-jauh, najis!!!".

LEMBU: Ya, lah. kau kan haram. Najis tahap berat bagi manusia. Biasalah tu.

ANJING: Kalau aku najis sekali pon, kalau dia tersentuh aku, boleh disamak. Yang dia sentuh dan raba-raba "AWEK" dia tu apa? Boleh ke nak samak dosa?

LEMBU: Betul tu. Memegang wanita yang bukan mahramnya tanpa ikatan yang sah, lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang kau anjing, malah tak boleh suci sekalipun di samak......

ANJING: Wah.. ayat kau memang power la... manusia kena ubah pepatah"PANDAI MACAM LEMBU".....


"Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya." (Riwayat At Tabrani dan Baihaqi)

Rasulullah s.a.w bersabda: "Tidak pernah aku menyentuh tangan perempuan  (ajnabi/bukan mahram)"(Hr At-Thabrani, dari Uqailah binti Ubaid,menurut al-Albani: Sahih)

0 comments:

Post a Comment