CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, November 6, 2010

air sirap utk dimandi ke??

hurm..teringat zaman aku g kenduri kawen cousin aku kat peneng..sampai peneng lebih kurang 8.30 malam..malas la nk kaco nana aku yang yang kat sane..coz datang ngan family belah ayah..

tetgh dalam keadaan lapa tu..pe ag..mecari la kedai..last2 dapat satu kedai..nasi kandaq..kedai tu if kat KL mmg org xkan masok la..tapi kat sane ramai plak..pelik aku..aku pon order la nasi kandaq..ya allah..giler besa ayam die..mmg xabis la an..ms tgh makan tu cam biase, aku order la air neslo ais..lepas 30 minit gamak nye..baru air aku siap..lame an??


pelayan tu datang la dengan membawa dulang yang berisi beberapa gelas air..n diagihkan mengikot order la an..sebelah tangan pegang dulang, sebelah tangan agihkan air..kini turn aku dapat air..yeah!!!! tetgh pelayang tu letakkan air atas meja aku..tetibe tangan pelayan yang pegang dulang berisi air tu menyerong ke arah aku.. ALAMAK!!!!!!! air sirap dari dulang tu tertumpah di atas aku...HUAAAAAAAAAAAAAAAAA.. rase cam kne mandi dengan air sirap........apakah ini??? argggghhhh...

ni la baju aku yang dimandikan dengan sirap itu..

yang lagi wat aku hangennye, ley plak pelayan tu bla cam tu je..mintak maaf? bagi tisu?? langsung x..geram btul aku..kenapa la nasib aku begini..cedih2..abis baju aku basah..bukan baju je..ngan ken tudung skali..mase tu rase cam nk lempang on the spot je pelayan tu..tapi seb bek la aku nie ley ag kawal perasaan..tapi mmg kne maki r ngan aku..bukan dedpn la..lepas pelayan tu bla...

if aku blik peneng ag..jagan harap aku g memane kedai nasi kandaq yang serupe cam tu..X HENGEN aku!!!!!!!


Friday, November 5, 2010

fobia dengan NENAS

nenas..nenas..nenas...

ni nenas dalam tin..xfresh..

tadi aku tolong mak aku potong nenas, nk wat pe tu?? pacri ek?? xtw la name nye..yang nenas + timun + bawang + keret..ms potong nenas sedap je tgk..tapi nafsu utk nenas nie mmg da mati sejak zaman dahulu kala ag..

if kat UPM dlu..kengkwn aku suke bebeno beli nenas..kalu sebut je nenas...wow..dengan bau die yg ley wat org terliur..urm..tapi nenas ini jugak mengingtkan aku tentang zaman aku ms aku berketinggian bawah satu meter..

dlu ms aku kekecik dlu..aku suke gile makan nenas..lelagi bahagian keras die..tapi setelah tragedi kegatalan lidah sampai rase nk amik garu lidah gune grapu...terus aku xley nk makan nenas..bile makan tu an..jika dipaksa..ati aku nie rase detan detup je..coz takot pisang berbuah dua kali..walopon buah yang aku makan tu nenas..bukannye pisang..hahaha..

maka..sehingga kehari ini aku tidak makan nenas..sape ley ubh aku supaya aku ley makan nenas balik?? huhuhu...



benar ke pilihan yang kite buat??

dalam idop kite nie banyak pilihan yang perlu dibuat..tu la mende yang aku paling xsuke..aku ag suke menerime pe yang telah ditentukan oleh NYE..

tu la perlunye sembahyang istiqarah..tapi an..if keputusan tu nk dibuat dengan cepat..camne lak an?? hanya keyakinan dalam diri yang menentukan segalanye..

aku nk kongsi dengan korg video nie..tonton dan hayatila..coz kite akan pikirkan ape yang kite akan lakukan bile kite berada di tempat die..

video


tangan terluke..

aiiissshhh...dak zaman skrg nie...silap2..pompan zaman skrg nie...masak semua xreti..xyah kate masak..baru je suruh potong kentang, bawang..cili..mesti de je jari terluke..if xsampai darah..de la tersedar bile rase pedih semacam..hahaha

itu la yang selalu aku rase..bukan pe..mmg da tapak tangan aku, kulit nye nipis..nk wat camne..hurm..

mak aku slalu cakap..xreti masak ag, camne nk kawen?? la..org xreti masak pon ley kawen skrg..aiiissshhh..

terigt mase kecik dlu..de sorg kawan aku nie..slalunye bile org tny masakan sape sedap..semua stok nk cakap masakan mak masing2 sedap..tapi yang peliknye kawan aku sorg nie..die ley cakap masakkan mak die xsedap..die xsuke makan..coz mak die reti goreng telor je..hahahahaha..upsssssss..sowi tegelak...

t rase2..zaman akan datang anak aku akan cakap cam tu x kat org?? ntah2 ag teroq..hahahahaha..bahaya nie...

xpe la..t t aku blaja la masak..utk masa depan..heee


Thursday, November 4, 2010

bagi yang mude berebut la kan doa nie..


doa nie sesuai la bagi sesiapa yang belom bertemu jodoh..senang cte org cam aku ler..huhuhu

tapi utk mengeratkan jodoh pon ley gak kot..

by the way..if korg bace doa nie..jgn lupe lak ubah kate ganti diri..

kebanyakkan doa nie xbekesan coz korg xubah kate ganti diri..

if xtw nk ubh camne..

pekataan terakhir sebelum korg sebut name org yang nk jodoh tu..

korg tukar la kate ganti dirinye iaitu huruf kedua terakhir dan terakhir kat pekataan tu..

utk doa di atas kata ganti diri nie utk 'die'

slamat mencuba~~~




bile kantoi mengintai senior

dlu..zaman skola menengah..suke tgk ag senior nie..manis..huhuhuhu..ketua pengawas lak tu..ms tu g tandas..lepas g tandas..lalu la kat tempat gym..then nmpk die tgh bersenaman bagai la..cewah..pastu nk mengintai nie..dari tingkap..dengan tertonggek2 nie...alamak..xnmpk la..bawah skit la..huh..baru nmpk muke die an..tetibe satu lambaian beserta teguran hai diberikan kepada aku..

alamak..terkantoi ngan die sendiri..malu seyh..terus muke tersenyum..dan badan ditegakkan..lalu pergi dari situ..MALUUUUUUUU..

terase cam nk je jumpe abg senior tu..nk tgk muke die camne..ye r..mane tw da kawen ke..hahahaaha..kawen ke??

hurm.....

Wednesday, November 3, 2010

duDOk aTas KaTiL ye...

wow..skrg nie kedah mempunyai air yang byk sampai melimpah ruah..cian adek aku kat sane..harap2 ko ley terapungkan badan ko..hahahahaha

jgn tiru aksi ini

hello malaysia air lines, saye nk tempah tiket utk ke over d sea skrg jugak..

aku nie xpenah la merasa berada dalam keadaan banjir ms aku meningkat dewasa, yang aku igt dlu..mase aku dok selayang la an..umah kampong..asal hujan lebat je banjir..pantang je air nek..mule la..mak aku dokong sorang2 anak die..suruh duduk atas katil..kekadang tertny2 gak..np mak xbg mandi air tu..hahaha..ms kecik..mne tw bersih koto..tw nk maen je..xkesah bahaya x..if skrg bg aku mandi air banjir pon aku xmo..

u-turn tidak digalakkan..hahahahaha

mase dok atas katil tu..de la kaki2 yang menggatal bermain air banjir tu gak..xdapat mande merase dengan kaki pon xpe la..hahahaa..penah skali..lepas suruh je banjir tetibe nmpk biawak..ke tenggiling eh?? aku lupe da..antara dua minatang nie r..ms tu kecik ag..rase cam jakon lak an bile tgk minatang pelik2 nie..huhuhu..last2 ayah aku buang minatang tu kat lua..bahaya sebenarnye banjir nie..coz buaya pon ley naek darat..if buaya da nek darat..maka berlambak la buaya darat kat muka bumi ini..upssssssss

slamatkan la mereka2 ini

pape pon kepada mangse2 banjir..jangan maen air..hahaha


Monday, November 1, 2010

Would u be MINE till THE END~~~

hurm..kan best if aku dapat cakap kat sesorg camni..dan org tu terime..xpon de org cakap kat aku..hahaha..bukan pe..ri tu mak aku da suruh aku mendirikan rumah tangga..cewah~~ dapat lesen tu..
aku tny gak mak aku..np tetibe?? da teringin nk cucu ke?? mak aku senyum je..then aku cakap..ok esk kite siap2..g umah anak yatim..marah lak mak aku bile aku cakap cam tu..aiiissshhh..pelik btull..
 
 
mane aku nk cari laki wat suami?? aku nie mane de spesel one nk ajak wat masjid..susah la nk cari laki yang elok skrg nie..aku ckp camni bukan aku nk cakap pompan semua baek..or aku nie baek..tapi seyes..dalam mencari teman idop..kite perlu memilih..bukannye men rembat je..tu yang kite patut wat solat istiqarah mintak petunjuk sama de betul x pilihan kite..kwn aku kate de ag satu kaedah..iaitu amik buku tafsiran al-qur'an..dan buka tafsiran tu dengan angka ganjil, contohnye..3,5 atau 7..ambil pekataan pertama yang kite lihat..samada bererti baek atau sebaliknya..kalau purata pekataan yang baek semasa membuka tafsiran al-qur'an tu lebih banyak dari yang xbaek..maka kite teruskan la..if x..cube elakkan..


tapi an..kalu kite mengejar cinta..cinta akan lari..kalu kite menanti cinta..cinta xkan datang..kerana tiada usaha..jadi pe yang perlu dilakukan ek?? secara jujurnya aku nie xpenah bercinta..bukan pasal pe..dari kecik la..mak aku cakap..g skola tu blaja..jangan ingt nk bercinta..if mak dapat taw korg bercinta, mak behentikan skola..mak kawenkan korg..itu la dialog mak aku..mase kecik an..takot tu bile igt kawen..musnah mase depan...hahaha..kecik2 ag da pikir mase depan..jadi penangan die kne sampai skrg la..focuz on study je memanjang..sampai abiz U pon xde pasangan..skrg nie sape susah?? hahahaha..


ag satu sebab aku xnk becinta nie..coz betul ke laki yang kite cinta tu..akan jadi future kite?? kekadang tu aku rase..dak2 zaman skrg nie bercinta asal ada...bangge ke de pasangan?? malu ke bile berseorgn?? hahaha..xtw la..tepuk dada tanye slera..

sememangnya dalam islam mengatakan..tempoh pengenalan itu adalah semasa tempoh kite bertunang..dan igt la wahai wanita diluar sana..skali laki ajak kamu bertunang dan kamu mengangguk..walopon hanya sekadar gurauan..dalam sudut islam..kamu telah menjadi tunang org dan haram bagi kamu menerima org laen dalam hidup kamu..jadi hal tunang2 nie jgn wt maen la..coz skrg zaman menyatakan tunang tu just cam adat..adat ke??


aku becerita nie bukan nk kate aku nie desperate..cuma nk berkongsi je..coz bile aku letak je status "would u be mine till the end" semua cam pelik..awat nye nk pelik..ayat biase je kot..hahaha..xsalah perigi cari timba..xsalah jadikan Saidatina Siti Khatijah sebagai contoh..tapi layak ke kite utk propose kaum adam nie??
hahaha...banyak yang perlu diambil kira..

bagi aku..aku xsekuat Saidatina Siti Khatijah, aku xsejujur beliau..aku xsehebat beliau..aku juga xsetegas beliau...hahahaha..maka kini aku bia masa menentukannya..

utk mak..bersaba la yer..hahaha


pic dari NABILAH


huhu..teringt kat pic nie..
mase memule la aku bli slr..try ler..
aku pon pose la..pusing2...
mase tu 1st tym an..cam kagum je ngan slr nie..ms nie pon kagum gak..hahahaha
then..aku usha2 balik..nie aku gatai tangan  lak mengedit pic nie..
bagi aku ok je..bagi korg aku xtw la an...
hahahaha...

aku suke snap2 pic nie..tapi bile aku nk snap pic org je an..mule la an..
org yang aku snap tu xreti lak nk wat pose..maka aku la ajak..bg la diorg snap pic aku..
last2 pic aku cantik, pic diorg lak bermasalah..

jadi..sebenarnye pic yang cantik nie coz photographer or coz model yang pandai pose??
tapi utk pic nie..kwn aku snap..de la skit ralat..coz titik focuz die lari..focuz more to pokok..not me..
hahaha..nvr mind la...but still cun..n credit la to nabilah..hahaha

aku sebenarnye teringin gak jadi model an..cam best je an..jadi model..
tapi bukan la model yang seksi2 tu..tapi model utk amik pic2 nie..
anybody nk amik aku jadi object dalam photo?? hahahahaha
promote diri lak an...hahahaha
anywhere, still in learning process how to using slr..n editing pic..


Sunday, October 31, 2010

keluarga, harta dunia kite

tetibe aku teringt kat arwah kawan aku...
arwah meninggal petengahan tahun nie..
3 minggu sebelum majlis perikahan arwah..
sebab arwah meninggal-arwah mengidap penyakit TB..
yang pasti keluarga arwah mmg xtw..arwah merahsiakan hal nie dari keluarga..
aku tw..coz keluarga arwah org susah..n xnk susahkan mak bapak arwah..
tapi tw x..bile kite tgk mak bapak arwah menangis ms pemergian arwah..
tengok adek beradek arwah menangis..
bukan saje menangis sedih..tapi terkilan..
terkilan sebagai keluarga coz xdapat berkongsi duka arwah bersama..
terkilan sebab xdapat peluang utk merawat arwah..
terkilan sebab xdapat take care pasal arwah..coz b4 nie arwah study kat UiTM..
bukan sentiasa bersama family la kan..kate student..
mmg dalam family arwah, adek arwah tw pasal penyakit arwah tu..
tapi arwah suruh merahsiakannya..

jadi, kepada kengkwn aku..andai korg de problem ke pe ke..
tolong la bgtw family korg..
mmg la korg xnk menyusahkan keluarga..if ley an...
tapi keluarga tu la harta yang kite xkan hilang kat dunia nie..dan lepas kite g t..harta nie gak la yang akan usung kite hingga ke liang lahad..
kalu betul la mmg korg xnk bgtw family korg, bgtw la kwn ke sesape..
in the case korg de kwn yang bgtw die de penyakit n die suruh korg rahsiakan supaya family die xtw..aku harap..ko pujuk die..n wt2 la telepas cakap depan family die..supaya family die ley tw..last2 ko mintak la maaf kat die..mesti die maafkan nye..insya'allah..hehehe