CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 1, 2010

Would u be MINE till THE END~~~

hurm..kan best if aku dapat cakap kat sesorg camni..dan org tu terime..xpon de org cakap kat aku..hahaha..bukan pe..ri tu mak aku da suruh aku mendirikan rumah tangga..cewah~~ dapat lesen tu..
aku tny gak mak aku..np tetibe?? da teringin nk cucu ke?? mak aku senyum je..then aku cakap..ok esk kite siap2..g umah anak yatim..marah lak mak aku bile aku cakap cam tu..aiiissshhh..pelik btull..
 
 
mane aku nk cari laki wat suami?? aku nie mane de spesel one nk ajak wat masjid..susah la nk cari laki yang elok skrg nie..aku ckp camni bukan aku nk cakap pompan semua baek..or aku nie baek..tapi seyes..dalam mencari teman idop..kite perlu memilih..bukannye men rembat je..tu yang kite patut wat solat istiqarah mintak petunjuk sama de betul x pilihan kite..kwn aku kate de ag satu kaedah..iaitu amik buku tafsiran al-qur'an..dan buka tafsiran tu dengan angka ganjil, contohnye..3,5 atau 7..ambil pekataan pertama yang kite lihat..samada bererti baek atau sebaliknya..kalau purata pekataan yang baek semasa membuka tafsiran al-qur'an tu lebih banyak dari yang xbaek..maka kite teruskan la..if x..cube elakkan..


tapi an..kalu kite mengejar cinta..cinta akan lari..kalu kite menanti cinta..cinta xkan datang..kerana tiada usaha..jadi pe yang perlu dilakukan ek?? secara jujurnya aku nie xpenah bercinta..bukan pasal pe..dari kecik la..mak aku cakap..g skola tu blaja..jangan ingt nk bercinta..if mak dapat taw korg bercinta, mak behentikan skola..mak kawenkan korg..itu la dialog mak aku..mase kecik an..takot tu bile igt kawen..musnah mase depan...hahaha..kecik2 ag da pikir mase depan..jadi penangan die kne sampai skrg la..focuz on study je memanjang..sampai abiz U pon xde pasangan..skrg nie sape susah?? hahahaha..


ag satu sebab aku xnk becinta nie..coz betul ke laki yang kite cinta tu..akan jadi future kite?? kekadang tu aku rase..dak2 zaman skrg nie bercinta asal ada...bangge ke de pasangan?? malu ke bile berseorgn?? hahaha..xtw la..tepuk dada tanye slera..

sememangnya dalam islam mengatakan..tempoh pengenalan itu adalah semasa tempoh kite bertunang..dan igt la wahai wanita diluar sana..skali laki ajak kamu bertunang dan kamu mengangguk..walopon hanya sekadar gurauan..dalam sudut islam..kamu telah menjadi tunang org dan haram bagi kamu menerima org laen dalam hidup kamu..jadi hal tunang2 nie jgn wt maen la..coz skrg zaman menyatakan tunang tu just cam adat..adat ke??


aku becerita nie bukan nk kate aku nie desperate..cuma nk berkongsi je..coz bile aku letak je status "would u be mine till the end" semua cam pelik..awat nye nk pelik..ayat biase je kot..hahaha..xsalah perigi cari timba..xsalah jadikan Saidatina Siti Khatijah sebagai contoh..tapi layak ke kite utk propose kaum adam nie??
hahaha...banyak yang perlu diambil kira..

bagi aku..aku xsekuat Saidatina Siti Khatijah, aku xsejujur beliau..aku xsehebat beliau..aku juga xsetegas beliau...hahahaha..maka kini aku bia masa menentukannya..

utk mak..bersaba la yer..hahaha


4 comments:

ano86 said...

hahaha..mun layan perasaan..lek r beb..
aku pon penat da..single is better..

moon said...

mne de aku lyn perasaan la..aku entri mnde yg btul..xbtul ke?? huhuhuhu

l0ve.t0.bE.Me said...

mun...ckp ngn mak ko..baru 22 thun mak.hehehe

moon said...

huhuhu..t aku tlg ckp an yer..huhu

Post a Comment